WAEC CRK/CRS Questions and Answers 2022/2023 (Essay and Objectives)

WAEC CRK Questions and Answers 2022. I can be displaying you WAEC CRK goal and idea repeated questions for free. You may also apprehend how WAEC Christian Religious Knowledge questions are set and lots of greater exam details.

 

Scroll to the lowest for today’s CRS/CRK solutions (expo)

 

 

The West African Examination Council is an exam frame that set questions yearly from regions scholar should, after their research in senior secondary school, be capable of write and byskip with out stress.

 

WAEC CRK solutions and questions Objectives and Essay are treated right here in detail. And the authenticity of this WAEC 2022 CRS way to questions has been examined and showed to be sure.

WAEC Mathematics Questions and Answers

WAEC Marketing Questions and Answers

WAEC Literature in English Questions and Answers

So, in case you are significantly in want of those WAEC questions in addition to the solutions, then you definitely don’t must fear due to the fact we’ve got all of your troubles solved from all angles.

 

WAEC CRK/CRS Questions and Answers

WAEC CRS Questions and Answers 2022 Loading…

 

WAEC CRK Obj Answers: (2021 Answers)

 

1-10: ADBBACBCDA

11-20: DBCADDADAC

21-30: ADDADBDACD

31-40: ADDACBADCA

41-50: DAADCDDCAC

 

(2a)

God’s hand became at paintings to store Jacob and his family. Joseph became prepared with the aid of using God from adolescence with the energy of dream interpretation. While below the provider of Potiphar he became imprisoned and in jail, he exhibited this uncommon expertise with the aid of using decoding goals for his fellow prisoners, amongst whom have been the leader butler and the leader baker.

Pharaoh had goals; the primary became the dream of 7 smooth and fats cows and 7 gaunt and skinny cows that got here out from the Nile. The gaunt and, skinny consumed the smooth and fats cows. The 2d became the dream of 7 ears of grains, plump and true developing on one stalk and after them sprouted seven ears skinny and blighted with the aid of using the wind. The skinny ears swallowed the seven plump and complete ears. The goals gave Pharaoh notable concern, and none of his magicians became capable of interprete them. The leader butler for whom Joseph efficaciously interpreted his dream, added to the understanding of Pharaoh Joseph’s energy of dream interpretation.

 

Joseph became referred to as out of the jail as directed with the aid of using Pharaoh, and he became capin a position to inform Pharaoh that the goals represented divine revelation regarding the upcoming seven years of abundant agricultural harvest to be observed with the aid of using seven years of extensive famine. Joseph went in addition to indicate that a smart man or woman be appointed with the aid of using Pharaoh to supervise the garage of meals throughout the seven years of plenty, in opposition to the years of famine. Joseph became appointed now no longer best the overseer of the garage of meals, however the governor of Egypt and the second one in command to Pharaoh. Joseph became renamed Zaphenath-Paneah with the aid of using Pharaoh. Joseph became capable of discharge the characteristic effectively, and consequently saved meals in abundance throughout the season of plenty. The meals became bought to the Egyptians and the complete international throughout the famine.

 

More Answers Loading…

 

1. When Zerubbabel and Joshua the son of Jozadak commenced to rebuild the residence of God which became in Jerusalem they have been assisted with the aid of using ________________________

 

 

A. Haggai and Zachariah

 

B. Mithredath and Tobael

 

C. The prophets of God in Jerusalem

 

D. The priest of God in Jerusalem

 

ANSWER: C (The prophets of God in Jerusalem)

 

2. What does the word “Cup” imply withinside the ee-e book of Matthew? It means

 

A. Water box for drinking

 

B. cup of blessing from God

 

C. metaphor regarding suffering

 

D. metaphor regarding crucifixion

 

ANSWER: C (metaphor regarding suffering)

 

3. The disciples have been referred to as Christian for the primary time in

 

A. Samaria

 

B. Ephesus

 

C. Antioch

 

D. Caesarea

 

ANSWER: C (Antioch)

 

4. The regulation books used for the notable reformation of Israel’s social and spiritual organization have been determined withinside the temple in 621 BC throughout the reign of

 

A. Hezekiah

 

B. Josiah

 

C. Moses

 

D. Ahab

 

ANSWER: B (Josia)

 

5. Jesus Christ became baptized withinside the River Jordan with the aid of using

 

A. Mathew

 

B. John

 

C. Jeremiah

 

D. Mary Magdalene

 

ANSWER: B (John)

 

6. David took Jerusalem from

 

A. The Jebusites

 

B. The Philistines

 

C. The Ammonites

 

D. Edomites

 

ANSWER: (The Jebusites)

 

7. Where did the Lord seem to Solomon in a dream?

 

A. Horeb

 

B.Gibeon

 

C. Gath

 

D. Jericho

 

ANSWER: B (Gibeon)

 

8. The department of David’s nation became an immediate effect of

 

A. Absalom’s revolt

 

B. Jeroboam’s revolt

 

C. Solomon’s pressured labour

 

D. Rehoboam’s unwise decision

 

ANSWER: D (Rehoboam’s unwise decision)

 

9. Amos informed the Israelites that they have got became justice into

 

A. injustices

 

B. poison

 

C. wormwood

 

D. anguish

 

ANSWER: C (wormwood)

 

WAEC CRS Essay and Objective 2022 (EXPO)

The above questions aren’t precisely 2022 WAEC CRK questions and solutions; however , WAEC CRS repeated questions and solutions and beyond questions.

 

These questions are for practice. The 2022 WAEC CRS expo can be published in this web page throughout the WAEC CRK exam. Keep checking and reloading this web page for the solutions.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*